Ehliyet sınavı ilk yardım soruları ve cevapları

Her yıl belirlenen tarihlerde düzenlenen ehliyet sınavı oturumlarında sürücü belgesi almak isteyen binlerce sürücü adayı sınava tabi tutuluyor. Dijital ekran üzerinden gerçekleşen e-sınav, yani elektronik ehliyet sınavı kapsamında 50 sorudan oluşan testte adayların en az 35 soruyu doğru cevaplaması isteniyor. Ehliyet sınavı çıkmış sorular üzerinden yapılan tahmine göre soruların 12-13 tanesini ilk yardım soruları oluşturuyor. Bu durum ehliyet sınavı soruları arasında ilk yardım konusunun önemini gösteriyor. Bu yazıda kendinizi test edebileceğiniz, daha önceki yıllar ve 2020 ehliyet sınavı çıkmış sorular arasındaki ilk yardım soruları ile benzerlik gösteren çalışma soruları hazırlanmıştır. Cevaplar çalışma soruları sonunda listelenmiştir. İyi çalışmalar.

İlk Yardım Çantası

Ehliyet sınavı ilk yardım soruları ve cevapları

1. Aşağıdakilerden hangisi ilk yardım uygulamalarının amaçlarından biri değildir?
A) Hayati tehlikeyi önlemek
B) İyileşmenin kolaylaştırılması
C) Trafik kazalarının sayısını azaltmak
D) Yaşamsal fonksiyonların devam etmesinin sağlanması

2. Trafik kazası anında ilk yardım uygulamalarına ilk olarak başlanan yer neresidir?
A) Hastanenin acil servisi
B) Kazanın olduğu olay yeri
C) Ambulans
D) Sağlık ocağı

3. 1.Halka : Sağlık kuruluşuna haber verilmesi
2.Halka : Ambulans ekiplerince müdahaleler yapılması
3.Halka : Olay yerinde Temel Yaşam Desteği yapılması
4.Halka : Hastane acil servislerinde müdahale yapılması
Yukarıda verilen Hayat kurtarma zinciri halkalarının uygulanma sırasında bir hata yapılmıştır. Hatanın düzeltilmesi için hangi işlem yapılmalıdır?
A) 1.Halka ile 4.Halka yer değiştirmelidir
B) 2.Halka ile 3.Halka yer değiştirmelidir.
C) 3.Halka ile 1.Halka yer değiştirmelidir.
D) 4.Halka ile 2.Halka yer değiştirmelidir.

4. Vücudumuzdaki dokuların bir araya gelmesiyle oluşan yapılara ne ad verilir?
A) Organ
B) Hücre
C) Sistem
D) Organizma

5. İnsan vücudunda aşağıdaki yapılardan hangisi sinir sistemi kapsamında değerlendirilmez?
A) Beyin
B) Omurilik
C) Karaciğer
D) Beyincik

6. Aşağıdakilerden hangisi ilk yardım uygulamaları sırasında yaralının kontrol edilen yaşam bulguları arasında yer almaz?
A) Böbreklerin performansı
B) Bilinci
C) Solunumu
D) Vücut ısısı

7. Aşağıdaki organlardan hangisi sindirim sisteminde bulunmaz?
A) Mide
B) Safra kesesi
C) Yemek borusu
D) Omurilik soğanı

8. Bilinci kapalı bir yaralının solunum yolunu açmak için yapılan hareket nedir?
A) Baş geri – çene yukarı
B) Baş ileri – çene sabit
C) Göğüs yukarı – karın aşağı
D) Baş geri – burun yukarı

9. Bebeklere yapılan dış kalp masajında göğüs kemiğine dakikada kaç defa bası işlemi yapılmalıdır?
A) 20
B) 50
C) 90
D) 100

10. Aşağıdakilerden hangisi şok belirtileri arasında sayılmaz?
A) Kan basıncının düşmesi
B) Cildin soğuması
C) Bilinç seviyesinin artması
D) Yüzeysel solunum

11. Şok belirtileri gösteren hastaya aşağıdakilerden hangisi uygulanmaz?
A) Yardım gelene kadar hastanın yanında bekleme
B) Ara ara hastanın yaşam belirtilerini kontrol etme
C) Hastayı hemen ayağa kaldırma
D) Hastanın bacakları yukarı kaldırılarak altına destek konması

12. Aşağıdakilerden hangisi mikrop kapma ihtimali olan yara çeşididir?
A) Sıyrık yara
B) Ezik yara
C) Parçalı yara
D) Enfekte yara

13. Aşağıdakilerden hangisi çıkık belirtileri arasında yer almaz?
A) Yoğun ağrı
B) Hafıza kaybı
C) İşlev kaybı
D) Şişlik

Cevaplar

1. C
2. B
3. B
4. A
5. C
6. A
7. D
8. A
9. D
10. C
11. C
12. D
13. B